Terapevtske pravljice

Omogočajo nam uvid v otrokovo počutje in dojemanje.
Njegove stiske obravnavajo resno in ponujajo konkretne rešitve.
Otroku pomagajo poimenovati in (raz)ločiti občutke in čustva. 

Kakovostna pravljica ne zatiska oči pred realnimi situacijami. Včasih ne vemo, kako otroku predstaviti spremembe in nove izzive. Terapevtske pravljice bodo otroka opolnomočile ter mu dale vedeti, da je sposoben, da zmore, da ni edini z neko težavo in da v njej ni sam. Pravljica tako nam kot tudi otroku predstavlja varen kotiček. Zavedamo se, da bo konec srečen in da rešitev vedno obstaja.

Moj cilj je ustvarjati ravno prav dolge zgodbe, ki jim otrok lahko sledi kljub težkim temam. A učinek ni zdravilen samo za otroka, temveč tudi za tistega, ki jih bere. Prepustite se, skočite iz okvirjev vsakdana in odkrivajte nove dimenzije. Naj vas uvodne besede odpeljejo v domišljijski svet, kjer smo vsi junaki in je vse mogoče.

V hitrem tempu življenja se prevečkrat zgodi, da ne zaznamo stiske, ki jo otrok začuti. Ko ne veste, kaj ga tišči, berite z njim. Kdaj se mu zasvetijo oči, kdaj mu popusti pozornost? Opazujte, kaj vaš otrok potrebuje. Mogoče boste zaznali tudi, kaj potrebujete vi sami.

Knjigi je priložen CD z zvočnimi posnetki pravljic. Na njih namenoma ni dodatnih zvokov, ki bi otroku jemali pozornost. Otrok se ob poslušanju počuti, kot da bi mu brali starši. Poglejte nasmeh, ki se pojavi ob uvodnih besedah vsake zgodbe. Zaznate prehod v svet domišljije?

Brezplačno si lahko shranite in natisnete pobarvanke, ki so narejene po ilustracijah iz knjige. Otroku omogočajo predelati slišano pravljico v svoji intimi. Z njimi otrok išče pot in rešitev ter raziskuje globino zgodbe. Namenoma je na pobarvankah prostor, kjer lahko otrok sam nariše podrobnosti. Dovolite mu. Spodbudite ustvarjalnost, zbudite domišljijo. In opazujte. Kaj je še narisal? In zakaj?