Deni Kragelj

Deni Kragelj je diplomirala iz socialne pedagogike, ki celostno pristopa k posamezniku in je usmerjena k rešitvam. Ta študij je znan po številnih praktičnih nalogah in projektih. Na svoji poti je od blizu spoznala delo z brezdomci, psihiatričnimi bolniki, odvisniki in otroki z avtizmom. Izvajala je celoletne projekte v Zavodu za gluhe in naglušne, Zavodu za slepe in slabovidne, Domu Malči Belič in OVI Jarše. Enomesečne prakse je uspešno opravila v Vzgojnem zavodu Smlednik, Prevzgojnem zavodu Radeče in Stanovanjski skupini Hiša. Vodila je dveletni doživljajsko-pedagoški projekt za osem otrok iz socialno ogroženih družin. Po študiju se je zaposlila kot pedagog v CUDV Draga, kjer se je srečala z vso paleto težav in posebnih potreb otrok. Za gibalno ovirane otroke je iskala različne načine in pristope, ki bi jim polepšali dan. Velik učinek in napredek je opazila pri pripovedovanju pravljic, ki podarijo občutek bližine.

Delo z otroki, še najbolj pa s tistimi, ki so jih pestile vedenjske težave, je vedno bila njena strast. Iskala je pot do njih, ustvarjala stik z njimi in gradila odnos. Kot mama, pedagoginja in animatorka je ustvarjala gradivo, ki pomaga pristopiti k otrokom in predelati vsakdan. Za vstop v domišljijski svet zgodb so ji zelo pomagale številne animacije otrok, ki jih je kot dolgoletna koordinatorka dogodkov izvajala po vsej Sloveniji. Želela je spoznati otroka, vstopiti v njegov svet in mu ga pričarati. Tako je v sodelovanju s starši in strokovnjaki ustvarila pravljice, ki (p)odpirajo najbolj aktualne teme.

Ob večerih uči salso, aerobiko, zumbo in pilates. Je perfekcionistka, ki si postavlja visoke kriterije. Sprošča jo igranje kitare, sprehod, pisanje, pospravljanje in ustvarjanje. Neprecenljivi so ji trenutki, ko skupaj s sinom in hčerko ustvarjajo nove pravljice. S svojimi stališči velikokrat ljudi preseneti, saj razmišlja izven okvirjev naučenega in raziskuje svoje zmožnosti. Je pogumna, odločna, vztrajna, iskrena in sočutna.

Takšne so tudi njene zgodbe.

Kaja Lukač je ilustratorka terapevtskih pravljic in ustanoviteljica šole Art of my own. Diplomirala je pri akademskem slikarju Ludviku Pandurju, potem pa svoj dar razvijala še na Češkem in v Veliki Britaniji. Do svojega 30. leta je imela že več kot 20 samostojnih razstav in sodelovala na številnih skupinskih. Najbolj jo veseli predajanje svojega znanja, zato mentorira likovne učence vseh starosti, spodbuja kulturo in se posveča slikarstvu. Specializirala je na področju slikanja plesa in portretov v akrilu. Z njimi poskuša prikazati ekspresijo giba in notranji žar v posamezniku. Prav to je posebnost njenih likov v otroških knjigah.