Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji določajo pogoje nakupa in prodaje izdelkov podjetja Deni Kragelj s.p. Sestavljeni so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina deni.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabnikom.

1. NAROČILO

Naročanje poteka na spletni strani http://deni.si vse dni v letu, 24 ur na dan.  Za nakup ni potrebna registracija. Uporabnik izbere in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini. Pri oddaji naročila je kupcu omogočen pregled celotne vsebine naročila, količina in cena v EUR. Spletna stran uporabnika opozori, če ne izpolni vseh zahtevanih polj. Ko označi, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja, uspešno sklene pogodbo oz. naročilo. Šele s potrditvijo te izbire je naročilo posredovano. Po oddaji naročila prejme potrdilo o naročilu v elektronski poštni predal. Kakršnokoli spremembo ali morebiten preklic naročila kupec lahko sporoči kot odgovor na poslano elektronsko sporočilo – spremembam bomo ugodili, če bodo javljene do konca delovnega dne, ko je bilo naročilo sprejeto. V primeru, da kupec v istem dnevu ne prekliče svojega naročila, je pogodba o nakupu izdelkov med kupcem in prodajalcem nepreklicno sklenjena z elektronskim sporočilo, "Potrdilo o naročilu in odpremi blaga", ki ga prodajalec pošlje kupcu. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca.

2. CENE IN NAČINI PLAČILA

Vse cene navedene na spletni strani so končne in z že vštetimi prispevki in davki. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata. Akcije veljajo do prodaje zadnjega izdelka oziroma do navedenega roka. Kodo za popust vpišete v košarici pri postopku nakupa. Takoj, ko kodo potrdite, se cena zmanjša za določen procent popusta. Stroški dostave / poštnina se razlikujejo pri naročilu za Slovenijo in tujino, zaračunajo se dodatno. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cene. V tem primeru je kupec o tem pisno ali ustno obveščen in mu je ponujena možnost odstopa od pogodbe.

Način plačila po predračunu: Po oddanem naročilu vam bomo poslali predračun za plačilo naročila. Predračun plačate prek vaše spletne banke ali splošnega UPN obrazca na pošti. Po prilivu vam pošljemo naročene izdelke. Prodajalec Deni Kragelj s.p. izda račun na trajnem nosilcu podatkov. V primeru neplačila blaga se kupec strinja, da mu lahko prodajalec pošlje opomin, kjer je razviden znesek odprtih terjatev ter v pomoč nov UPN plačilni nalog.

 3. DOSTAVA BLAGA

Pakete dostavljamo s pošto Slovenije. Strošek dostave za Slovenijo je enoten in znaša 4,00 €. V kolikor je artikel na zalogi, bo na vaš naslov dostavljen najkasneje v roku 10 delovnih dni. Običajno pa artikel iz zaloge pošljemo še isti dan ali naslednji dan od prejema nakazila. Dostavo paketa lahko naročite tudi na kateri drug naslov, a o tem nas morate obvestiti. Če naročenega blaga ni na zalogi, vam bomo sporočili oziroma bo nakup onemogočen. Pridržujemo si pravico do spremembe pogodbenega partnerja za dostavo pošiljk.

4. PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti Deni Kragelj s.p. v roku 7 dni od dneva, ko je bila knjiga dostavljenja. Potrošnik mora v obvestilu o napaki pisno obvestiti prodajalca na elektronski naslov terapevtskepravljice@gmail.com, ter opisati napako in omogočiti pregled. V primeru vračila artikla nam morate paket poslati nazaj s pošto na naslov Deni Kragelj s.p., Smlednik 1c, 1216 Smlednik. Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. Priložen mora biti original račun, ki ga kupec dobi z dostavljenim blagom. Če obstoj napake na blagu ni sporen, Deni Kragelj s.p. najpozneje v roku sedmih dni ugodi potrošnikovi zahtevi v skladu s 37.c in 38. členom zakona o varstvu potrošnikov.  Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v sedmih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe na transakcijski račun kupca. Ne odgovarjamo za stvarne napake, ki se pokažejo po sedmih dneh, odkar je bil paket izročen.

5. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kot osebne podatke razumemo kakršno koli informacijo, ki omogoča identifikacijo posameznika ali posameznice. Termin ''osebni podatki'' ima enak pomen kot je zapisano v GDPR, ki je Splošna uredba EU o varstvu podatkov. Podatke hranimo z namenom komuniciranja z vami in z namenom zagotavljanja kvalitetne storitve. To vključuje vse podatke povezane z nakupom - vaše ime, priimek, naslov za dostavo in naslov plačnika, e-naslov in podrobnosti o nakupu. V kolikor nam teh podatkov ne zaupate, bomo morali preklicati vaše naročilo in vas bomo o tem obvestili. Podlaga za hranjenje in obdelavo podatkov je pogodba na daljavo, ki je sklenjena ob nakupu.

Vaše osebne podatke bomo hranili le toliko časa, dokler namen, za katerega so bili pridobljeni, ni izpolnjen in toliko časa, da zadostimo pravnim, računovodskim in drugim zahtevam poročanja, h katerim smo zavezani. Težili bomo k čim krajšem času hranjenja podatkov. Podatke o naročilih v skladu z zakonodajo moramo hraniti 5 let. Ne hranimo in ne obdelujemo občutljivih podatkov. Enako ne zbiramo niti podatkov o kaznovanosti in prekrških.

Kupec ima pravico do brezplačnih informacij o vseh svojih podatkih in tudi, če je potrebno, do izbrisa teh podatkov. Kupčevi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.  Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na elektronski naslov prodajalca.

Mladoletne osebe do 18 let ne smejo oddati naročila ali posredovati kakršnih koli osebnih podatkov brez dovoljenja skrbnikov. Prodajalec ne bo zavestno zbiral osebnih podatkov od oseb, za katere je bil seznanjen, da so mladoletne.

6. KOMUNIKACIJA S KUPCEM

Prodajalec bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

 7. ODVEZA ODGOVORNOSTI

Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo preden uspemo popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila.

 8. PRITOŽBE IN SPORI

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru težav, kupec lahko odda pisno pritožbo po elektronski pošti ali na naslov prodajalca. Prodajalec bo v sedmih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prodajalec prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru je pristojno sodišče, ki je krajevno pristojno za stalno prebivališče naslovnika. V primeru nesporazuma in prebivališča v EU, lahko zahtevo za izvensodno poravnavo podate na tej spletni povezavi: povezava.

Deni Kragelj s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

9. PODATKI PODJETJA

Deni Kragelj s.p.
Smlednik 1c
1216 Smlednik

TRR: SI56 6100 0002 7756 606
Davčna številka: 32671733
Matična številka: 9210466000

e-pošta: terapevtskepravljice@gmail.com
Telefon: +386 40 989 529

10. PIŠKOTKI

Piškotki so besedilne datoteke, ki jih spletna mesta shranijo v naprave, ki dostopajo do medmrežja. Njihovo shranjevanje je pod nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Po želji jih lahko  omeji ali onemogoči. Piškotki so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene. Spletni piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta in se obiskovalcu namestijo ob prvem obisku strani. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku.

SoundCloud uporablja piškotke v skladu s svojo Politiko piškotkov. Podatke o uporabi lahko zbirajo za namene analitike.